Køb billet
Rød panda i grønne Odense ZOO
  1. Havens dyr
  2. Besøg ZOO /
  3. Havens dyr /
  4. Rød panda

Rød panda

Ailurus fulgens

Den røde panda er dygtig til at klatre og finder det meste af sin føde i træerne. Den har en modsatrettet tommelfinger, så den er god til at holde fast, når den kravler fra gren til gren.

Hannerne har særlige kirtler ved haleroden, som de bruger til at lave duftmarkeringer for at afmærke deres territorier. Desværre er den røde panda en truet dyreart. Dens leveområder bliver mindre, og den jages på grund af sin flotte pels.

Hvis du ikke lige kan få øje på vores røde pandaer, så kig op i træerne. Her ligger de tit og sover om dagen, for de er mest aktive om natten.

Føde
Primært vegetarisk, men også insekter, fugleunger og små pattedyr
Levested
Asien
Levetid
14 år
Vægt
3,7–6,2 kg
Drægtighed
112-145 dage
IUCN status
Moderat truet (EN)

$Animal.OtherAnimals$