Køb billet
Zebramangust med fisk i munden i Odense ZOO.jpg
  1. Havens dyr
  2. Besøg ZOO /
  3. Havens dyr /
  4. Zebramangust

Zebramangust

Mungos mungo

Zebramangusterne bor i huler, som de finder rundt omkring på savannen. De flytter tit – cirka hver tredje dag – men de gider ikke grave nye huler hver gang. Føden består mest af insekter, larver, firben og frøer. De spiser også frugter, rødder, æg og andre gnavere, som er mindre end dem selv.

I naturen kan zebramangusteren ses sammen med vortesvin, som de renser for lopper og andre insekter. På den måde får mangusteren noget at spise, og vortesvinet bliver gjort ren.

Anlægget i Odense ZOO efterligner zebramangusterens naturlige forhold, så den kan klatre og har små huller at gemme sig i.

Føde
Små pattedyr, fugle, krybdyr, insekter, æg, rødder og frugt
Levested
Afrika
Levetid
8-10 år
Vægt
1,5-2 kg
Drægtighed
8 uger
IUCN status
Ikke truet (LC)

$Animal.OtherAnimals$