Køb billet
Makak-svinehaleaber-med-unge-i-Odense-ZOO.jpg
  1. Havens dyr
  2. Besøg ZOO /
  3. Havens dyr /
  4. Svinehaleabe

Svinehaleabe

Macaca nemestrina

Svinehaleaberne lever i store grupper på op til 80 individer. Der er et hierarki i gruppen med en dominerende han, som bestemmer over alle de andre. Det viser han af og til ved at gabe højt op og vise sine store hjørnetænder.

I deres søgen efter føde har svinehaleaber fundet ud af, at bønder somme tider skyder efter dem for at beskytte deres marker. Derfor sniger aberne sig ind i små flokke, mens andre holder vagt og advarer, hvis der kommer mennesker.

Vores gruppe er en af de største i Europa, og vi giver dem havregryn, som de skal lede efter i savsmuldet. Det minder om deres adfærd i naturen, hvor svinehaleaber søger efter græsfrø i græsset.

Føde
Frugt, frø, blade, kviste, svampe og insekter
Levested
Asien
Levetid
26 år
Vægt
Han: 6-14 kg. Hun: 5-11 kg
Drægtighed
5,5 måneder
IUCN status
Sårbar (VU)

$Animal.OtherAnimals$