Spar 10% - køb billet online
Eventyrlig VinterZOO

Zebramangust

Zebramangust (Mungos mungo)

Zebramangusterne bor i huler, som de finder rundt omkring på savannen. De flytter tit – cirka hver tredje dag – men de gider ikke grave nye huler hver gang. Føden består mest af insekter, larver, firben og frøer. De spiser også frugter, rødder, æg og andre gnavere, som er mindre end dem selv.
I naturen kan zebramangusteren ses sammen med vortesvin, som de renser for lopper og andre insekter. På den måde får mangusteren noget at spise, og vortesvinet bliver gjort ren.
Anlægget i Odense ZOO efterligner zebramangusterens naturlige forhold, så den kan klatre og har små huller at gemme sig i.

  • Føde

    Små pattedyr, fugle, krybdyr, insekter, æg, rødder og frugt

  • Levested

    Afrika

  • Levetid

    8-10 år

  • Vægt

    Vægt: 1,5-2 kg

  • Drægtighed

    8 uger

  • IUCN status

    Ikke truet (LC)