Spar 10% - køb billet online
Eventyrlig VinterZOO

Muntjak

Muntjak (Muntiacus reevesi)

Den kinesiske muntjak kaldes også for den gøende muntjak, fordi dens alarmkald lyder som en gøende hund. Hanner og hunner lever hver for sig i deres egne territorier, men når hunnerne er i brunst, trækker deres duft hannerne til området.
Hannerne har et lille gevir og store hjørnetænder, som de bruger i kampen om at parre sig med hunnen. Et velrettet stød med geviret kan skubbe modstanderen ud af balance, og han får måske også et hårdt bid, mens han ligger ned.
Den kinesiske muntjak er en invasiv art, som man ikke længere må yngle med. Man må dog gerne både have og modtage dem, hvis de bliver indfanget fra naturen.

  • Føde

    Blade, skud, kviste og frugt

  • Levested

    Asien

  • Levetid

    11-18 år

  • Vægt

    11-28 kg.

  • Drægtighed

    7 måneder

  • IUCN status

    Ikke truet (LC)