Spar 10% - køb billet online
Eventyrlig VinterZOO

Kapivar

Kapivar (Hydrochoerus hydrochaeris)

Kapivaren er verdens største gnaver. Den kaldes også flodsvin, da den trives godt i vand. Øjne, næse og ører sidder højt på hovedet, så den trækker vejret og orienterer sig, mens den er næsten dækket af vand. Svømmehud mellem tæerne gør den til en god svømmer, og den kan dykke i flere minutter for at undgå rovdyr. 

I de kølige morgen- og aftentimer forlader kapivaren vandet for at søge efter føde eller finde et hvilested for natten. 

Kapivarer kan både leve alene og i grupper med op til 30 individer og en enkelt dominerende han. Jagt er den største trussel mod kapivarer, da dens skind bruges til læder, og kødet kan spises.

  • Føde

    Græs og vandplanter

  • Levested

    Sydamerika

  • Levetid

    10 år

  • Vægt

    50-70 kg

  • Drægtighed

    120 dage

  • IUCN status

    Ikke truet (LC)