Køb billet
Oplev kapivaren i Odense ZOO.jpg
  1. Havens dyr
  2. Besøg ZOO /
  3. Havens dyr /
  4. Kapivar

Kapivar

Hydrochoerus hydrochaeris

Kapivaren er verdens største gnaver. Den kaldes også flodsvin, da den trives godt i vand. Øjne, næse og ører sidder højt på hovedet, så den trækker vejret og orienterer sig, mens den er næsten dækket af vand. Svømmehud mellem tæerne gør den til en god svømmer, og den kan dykke i flere minutter for at undgå rovdyr. 

I de kølige morgen- og aftentimer forlader kapivaren vandet for at søge efter føde eller finde et hvilested for natten. 

Kapivarer kan både leve alene og i grupper med op til 30 individer og en enkelt dominerende han. Jagt er den største trussel mod kapivarer, da dens skind bruges til læder, og kødet kan spises.

Føde
Græs og vandplanter
Levested
Sydamerika
Levetid
10 år
Vægt
50-70 kg
Drægtighed
120 dage
IUCN status
Ikke truet (LC)

$Animal.OtherAnimals$