Spar 10% - køb billet online
Eventyrlig VinterZOO

Præriehund

Præriehund (Cynomys ludovicianus)

En præriehund er slet ikke en hund, men en gnaver. Den har fået sit navn på grund af dens kald, der lyder som en gøen.
Præriehunde æder mest planter, men kan også spise insekter. De bor i underjordiske gangsystemer, som de selv graver ud. Ved indgangene bygger de små jordvolde, der både fungerer som udkigspost og som dæmning mod regnvand. Gangene danner systemer, som huser flere familier. En familie består oftest af en han, tre-fire hunner og op til seks unger.
Præriehunde går ikke i vinterhi men nedsætter deres aktivitetsniveau og sover meget nede i hulerne. De kan også sænke deres stofskifte for yderligere at spare på energien.

  • Føde

    Græs, frø, blade og blomster

  • Levested

    Nordamerika

  • Levetid

    27 år

  • Vægt

    1-2 kg

  • Drægtighed

    29-32 døgn

  • IUCN status

    Ikke truet (LC)