Spar 10% - køb billet online
Eventyrlig VinterZOO

Struds

Struds (Struthio sp.)

Strudsen er verdens største fugl. Den kan ikke flyve, men den kan løbe meget stærkt – helt op til 65 km/t. Det er meget hurtigere, end biler må køre i byen!
Et enkelt strudseæg vejer 1,5 kilo – det svarer til 25 hønseæg. Han- og hunstrudsen ruger æggene ud sammen. Hunnen ligger om dagen, hannen om natten. Hannen er nemlig sort og svær at se om natten. Hunnen er brun og kan bedst gemme sig om dagen. Når æggene er klækket, samler strudsene sig i grupper. Så kan de bedre forsvare sig mod rovdyr.
Fra maj til oktober har vi i Odense ZOO strudse ude på savannen, hvor de opholder sig både dag og nat.

  • Føde

    Græs, frø og blade, men også insekter og små hvirveldyr

  • Levested

    Afrika

  • Levetid

    I naturen: 40-50 år. I zoologiske haver: op til 60 år

  • Vægt

    Han: 43-60 kg. Hun: 33-47 kg

  • Drægtighed

    Rugetid: 42-46 dage

  • IUCN status

    Ikke truet (LC)