Vildt tæt på

Tilpasning og overlevelse

Tilpasning og overlevelse

Med dette oplæg får eleverne en stor viden om udvikling gennem tiden. Vi skal gennem de forskellige dyregrupper og tale om, hvordan de har udviklet sig evolutionært.

Eleverne bliver sat på prøve, når de skal inddele dyrene i dyregrupper. Eksempelvis udfordres mange når skildpadden ikke er en padde og er bæltedyret i virkeligheden et pattedyr? Når vi gennemgår udviklingen i de forskellige dyregrupper, kommer vi bl.a. ind på, hvad fordelene er i at være henholdsvis varm- og koldblodet.

Eleverne får en god forståelse for evolutionens begreber som tilpasning, naturlig selektion og mutation. Tilpasningen er en vigtig del af evolutionen og derfor skal vi også lave en praktisk øvelse, hvor eleverne skal benytte deres kreativitet til at få en lille mus til at overleve klimaændringer udelukkende ved hjælp af evolution. Dette er med til at give en langt bedre forståelse for evolutionen og hvorfor dyr er nødt til at være tilpasnings parate i den verden vi lever i.

Oplægget ender i haven, hvor nogle af dagens tidligere omtalte dyr skal besøges, så de sidste spørgsmål kan blive besvaret.

925 DKK

Ekskl. entré

1Oplysninger til booking

Skoler kan købe årskort separat til indskoling, mellemtrin og udskoling eller til hele skolen.

    Praktisk information

  • Oplægget varer 120 min.
  • Undervisning i ZOO kan finde sted fra kl. 8.00 og fremefter. Mødested er foran indgangen til zoologisk have
  • Der fremsendes faktura efter afvikling af undervisningen
  • Maksimalt 30 elever pr. oplæg
  • Booking nr. 205756