Spar 10% - køb billet online
Eventyrlig VinterZOO

Næsebjørn

Næsebjørn (Nasua narica)

Næsebjørnen bruger sin lange snude til at snuse og grave sig frem til føde. Den har en god lugtesans, og kan finde insekter og hvirveldyr, som gemmer sig i jorden.
Udover at være en dygtig graver, er den ekspert i at klatre. Den kan dreje anklerne 180 grader og bruge halen til at holde balancen. I træerne finder den føde som frugt, firben og æg.
Næsebjørne kommunikerer med halen. Når de søger føde, stikker de halen i vejret, så andre næsebjørne kan se dem. De bruger også små skrig til f.eks. at advare hinanden, hvis de spotter rovdyr. Når det sker, flygter de op i trækronerne.

  • Føde

    Insekter, frugt, frøer og små pattedyr

  • Levested

    Sydamerika

  • Levetid

    14 år

  • Vægt

    4-6 kg

  • Drægtighed

    77 dage

  • IUCN status

    Ikke truet (LC)