Spar 10% - køb billet online
Eventyrlig VinterZOO

Kænguru (grå kæmpe)

Grå kæmpe kænguru (Macropus giganteus)

Grå kæmpe kænguru er en af de største kænguruarter, der findes. Når den står på bagbenene, er den mere end to meter høj. Den kan hoppe op til 13,5 m og på korte stræk nå op på 65 km/t.
Den grå kæmpe kænguru lever i flokke, som domineres af en enkelt han. Hvis en ung han vil udfordre gruppens leder, begynder en nådesløs kamp, hvor de to rivaler bruger både slag og spark. Vinderen sikrer sig adgang til hunnerne. Taberen risikerer at dø af udmattelse eller skader – og hvis han overlever, bliver han ofte udstødt af flokken.
Kønsmodne hanner kaldes også for ”stinkers”. De får nemlig en stærk karrylignende lugt, når de bliver voksne.

  • Føde

    Planter og græs

  • Levested

    Australien

  • Levetid

    15-20 år

  • Højde

    Fra næse til hale: 2,8 meter / På bagbenene: Op til 2 meter

  • Drægtighed

    30-31 dage, hvorefter fosteret udvikles i pungen i 130-150 dage

  • IUCN status

    Ikke truet (LC)