Spar 10% - køb billet online
Eventyrlig VinterZOO

Hottentot and

Hottentot and (Anas hottentota)

Hottentot anden er nem at kende på det fine blå næb. Hannen og hunnen ligner hinanden i størrelse og farve – dog er hunnen lysere på undersiden.
Hottentot ænderne lever i par eller små grupper. De yngler året rundt afhængig af, hvor meget det regner.
Hottentot anden er den mindste and i Afrika. Vingefanget er cirka 70 cm, og vægten kun omkring 250 gram. Det gør hottentot anden til et let byttedyr, så den flyver ret sjældent og vil hellere holde sig mellem planterne i vandkanten.

  • Føde

    Insekter, krebsdyr, frø, planteskud og frugt

  • Levested

    Afrika

  • Vægt

    200-300 gram

  • Drægtighed

    25-27 dage

  • IUCN status

    Ikke truet (LC)