Spar 10% - køb billet online
Eventyrlig VinterZOO

Gulnæbbet hokko

Gulnæbbet hokko (Crax alector)

Den gulnæbbede hokko lever i fugtige skovområder i det centrale Sydamerika. Den lever i krattet langs floder, hvor den finder frugt, planteskud, blade, blomster, svampe og små dyr som edderkopper og snegle.
Hannerne er sorte bortset fra undersiden, som er hvid. Hunnerne er også sorte, men har hvide striber over vingerne og et brunligt brystparti. Både hannens og hunnens næb er gult eller orange.
Hokkoerne bygger deres rede som en platform af små pinde. Reden placeres i træerne i ca. fem meters højde. Her er hokkoen i sikkerhed for rovdyr.

  • Føde

    Mest frugt, men også blade, knopper, skud, hvirvelløse dyr, blomster og svampe

  • Levested

    Sydamerika

  • Levetid

    12 år

  • Højde

    90 cm

  • Drægtighed

    28-32 dage

  • IUCN status

    Sårbar (VU)