Vildt tæt på

Bronzekalkun

Bronzekalkun (Meleagris gallopavo)

De vilde kalkuner lever i Nordamerika og stammer fra Mexico. Bronzekalkunen er en krydsning mellem den vilde
kalkun og den engelske. Bronzekalkunen ligner den vilde kalkun, men er roligere og større.

Kalkuner er hønsefugle og beslægtet med fasaner. De lever i skovområder og finder deres føde på marker. De er gode til at flyve og tilbringer ofte natten i træer for at
undgå rovdyr. Hvis nødvendigt kan kalkuner også svømme.

Hannen har en rød hudlap på hagen, som hjælper ham med at tiltrække hunner. Jo større hudlap, jo bedre. Den ikoniske pludrelyd kommer fra hannerne, når de vil
tiltrække hunner eller etablere territorium.

  • Føde

    Nødder, insekter og frø

  • Levetid

    13 år

  • Vægt

    Han: 14 kg. Hun: 5 kg

  • Drægtighed

    Rugetid: 28-30 dage

  • IUCN status

    Ikke truet (LC)