Seneste nyt

Seneste nyt

Coronavirus: Information til gæster

Coronavirus: Information til havens gæster

Opdateret 6. april

Adgang med coronapas

Fra og med 6. april er det nu muligt at besøge zoologiske anlæg uden at fremvise en negativ covid-19-test, hvis man er færdigvaccineret.

Man betragtes ifølge myndighederne som færdigvaccineret 14 dage efter sidste dosis. Herefter kan man anvende sit coronapas samt gyldig entrébillet eller årskort for at komme i zoo.

Opdateret 22. marts

Forsamlingsforbud hæves

Regeringen og Folketinget er blevet enige om, at forsamlingsforbuddet fra og med den 22. marts hæves til 10 personer udendørs. 

Det er derfor nu tilladt at samles op til 10 personer på ét sted i haven. Vi anbefaler dog fortsat, at man holder god afstand til andre gæster.

Opdateret 1. marts

ZOO åbner igen torsdag den 4. marts

Myndighederne har nu givet grønt lys til genåbning af udendørs kulturinstitutioner, herunder udendørs anlæg i zoologiske haver. 

Det glæder vi os til at gøre igen torsdag den 4. marts.

Med genåbningen følger også et nyt krav om fremvisning af en negativ covid-19-test for alle gæster på 15 år og opefter.

Testen må maksimalt være 72 timer gammel ved ankomsten til ZOO. Både PCR-test og hurtigtest kan anvendes, og testen kan fremvises enten på papir eller digitalt. Det vigtigste er, at man kan se navn, testtidspunkt og resultat på testen. 

Derudover skal man kunne fremvise sygesikringskort, pas, kørekort eller andet offentligt udstedt ID-kort, der matcher navnet på testen.

Bemærk desuden, at det grundet krav om fremvisning af test kun er muligt at benytte hovedindgangen ved Søndre Boulevard.

Der er enkelte undtagelser fra kravet om negativ test. Find dem i vores Spørgsmål og svar her

Billetter kan bestilles på forhånd

I forbindelse med genåbningen indfører vi igen tidsvinduer og et begrænset antal billetter til hver dag, da vi ad den vej kan sikre, at der ikke kommer for mange gæster i haven på samme tid.

Det vil sige, at man skal bestille sin billet online på forhånd, hvis man vil være helt sikker på at kunne komme ind.

Billetsalget er åbent som normalt, og det vil være muligt at købe billetter her, såfremt der er plads i haven.

Kommer man i en travl periode, kan tidsvinduet være udsolgt, og man må derfor vente til næste ledige tidsvindue.  

Har du årskort, behøver du dog ikke at bestille billet på forhånd. For at gøre det nemt for vores årskortholdere har vi nemlig i stedet gjort plads til jer i vores begrænsninger, så du kan bruge dit årskort, når du vil.

Til Odense ZOOs årskortholdere:

Ønsker du at få dit årskort forlænget med antallet af lukkedage, bedes du henvende dig i butikken ved dit næste besøg. Så lægger vi lukkedagene oveni din udløbsdato.

Indendørsområder er lukket

Alle indendørs huse og stalde er foreløbig lukket for offentligheden på baggrund af myndighedernes retningslinjer. Det gælder blandt andet Oceanium, skildpaddehus og alle dyrestalde. 

Spisestedet Chunga er fortsat åbent, men det vil kun være muligt at købe takeaway. Derudover er der i weekender og feriedage mulighed for at købe mad i Bøgetrucken og kaffe, kage og sandwich i Safari. 

Forsamlingsforbud på ti personer

Det nuværende forsamlingsforbud lyder på ti personer - med enkelte, af myndighederne bestemte, undtagelser. Dette gælder også i ZOO, hvor man ikke må forsamles flere end ti personer i én gruppe. 

Vi henstiller derfor til, at man sørger for at holde god afstand til andre gæster på sin tur rundt i haven. 

Personalet vil løbende holde øje med, at forsamlingsforbuddet bliver overholdt i haven.

Brug af mundbind / visir i ZOO

Krav for brug af visir eller mundbind i det offentlige rum gælder også i ZOO. Det betyder, at man skal bære mundbind i alle indendørsområder.  

Det gælder fx i butik, ved bestilling og afhentning af takeaway i spisestederne samt på toiletter.

Vi anbefaler derfor, at man har mundbind med, når man kommer i ZOO. Har man ikke selv mundbind med, kan det købes ved billetlugen, i butikken og i spisestederne.

Kravet om mundbind og visir gælder også ansatte. Enkelte steder i haven vil I derfor kunne opleve personale med mundbind eller visir i de indendørsområder, hvor gæster også har adgang. Her dog undtaget de områder, hvor der er andet afskærmning - fx i spisesteder og butik.

Før dit besøg i ZOO

Vi opfordrer til, at du køber din billet online på forhånd, så du slipper for at stå i eventuel kø ved billetsalget. Online-billetterne kan skannes direkte fra telefonen i indgangsportene ved ankomst. 

Husk dog i den forbindelse, at alle gæster fra 15 år og opefter skal fremvise en negativ covid-19-test ved ankomst til ZOO. Testen må maksimalt være 72 timer gammel.

Medbring gerne egen håndsprit. Vi har opsat ekstra håndsprit rundt omkring i hele haven, men det vil være en stor hjælp for os, hvis I tager med til eget forbrug.

Under dit besøg i ZOO

På grund af myndighedernes retningslinjer vil I desuden opleve en række ændringer i haven:

Dagsprogram med fodringer og træninger er aflyst

Legepladser er åbne (ved den store legeplads Chunga er der opsat lysregulering for at styre antal gæster)

I udvalgte anlæg er vejen blevet ensrettet.

Enkelte områder/dyreanlæg er lukket (Løvegrotten, alle indendørs huse og områder)

Spise- og udsalgssteder er åbne for salg af takeaway, der kan spises ved de mange borde udendørs. Mundbind er påkrævet, når man går ind for at bestille mad.

Vi henstiller til én person per familie ved bestilling samt betaling med kort eller MobilePay.

Derudover har vi opstillet tre generelle retningslinjer, som vi håber, I vil hjælpe os med at efterleve, når I går rundt i haven:

1. Hold afstand og hold til højre på stier eller i anlæg, der ikke er ensrettede.

2. Hold øje med de blå skilte rundt i haven

3. Husk god håndhygiejne

Rigtig god tur i ZOO!