Seneste nyt

Seneste nyt

Coronavirus: Information til gæster

Coronavirus: Information til havens gæster

Opdateret 6. maj

Adgang med coronapas

Det er muligt at besøge Odense ZOO, hvis du enten er færdigvaccineret eller kan fremvise en negativ covid-19-test (gælder gæster fra 15 år og opefter).

Fremvisning af coronapas kan ske både elektronisk og i papirformat. Se vejledning til brug af coronapas her.

Man betragtes ifølge myndighederne som færdigvaccineret 14 dage efter sidste dosis. Herefter kan man anvende sit coronapas samt gyldig entrébillet eller årskort for at komme i zoo.

Er du ikke vaccineret, skal du fremvise en negativ covid-19-test. Dette gælder alle gæster på 15 år og opefter. 

Testen må maksimalt være 72 timer gammel ved ankomsten til ZOO. Både PCR-test og hurtigtest kan anvendes, og testen kan fremvises enten på papir eller digitalt. Det vigtigste er, at man kan se navn, testtidspunkt og resultat på testen. 

Derudover skal man kunne fremvise sygesikringskort, pas, kørekort eller andet offentligt udstedt ID-kort, der matcher navnet på testen.

Er du tidligere testet positiv for covid-19, behøver du ikke at have en negativ test, såfremt din positive test er mindst 14 dage og maksimalt 180 dage gammel.

Bemærk desuden, at det grundet krav om fremvisning af test kun er muligt at benytte hovedindgangen ved Søndre Boulevard.

Der er enkelte undtagelser fra kravet om negativ test. Find dem i vores Spørgsmål og svar her

Vi har desuden fjernet kravet om tidsbestilling af billetter, da dette kun er nødvendigt i ferier i højsæsonen. Vi anbefaler dog fortsat, at man køber sin billet på forhånd på hjemmesiden, så man slipper for eventuel kø ved billetsalget.

Indendørsområder er fortsat lukket

Alle indendørs huse og stalde er foreløbig lukket for offentligheden på baggrund af myndighedernes retningslinjer. Det gælder blandt andet Oceanium, skildpaddehus og alle dyrestalde. 

Ifølge Folketingets genåbningsplan kan vi få lov at åbne huse og stalde igen den 21. maj.

Spisestedet Chunga er fortsat åbent, men det vil kun være muligt at købe takeaway. Derudover er der i weekender og feriedage mulighed for at købe mad i Bøgetrucken og kaffe, kage og sandwich i Safari. 

Til Odense ZOOs årskortholdere:

Ønsker du at få dit årskort forlænget med antallet af lukkedage, bedes du henvende dig i butikken ved dit næste besøg. Så lægger vi lukkedagene oveni din udløbsdato.

Frist for kompensation: 1. juni 2021

Forsamlingsforbud på 50 personer

Det nuværende forsamlingsforbud lyder på 50 personer udendørs. Dette gælder også i ZOO, hvor man ikke må forsamles flere end 50 personer i én gruppe. 

Vi henstiller til, at man sørger for at holde god afstand til andre gæster på sin tur rundt i haven. 

Personalet vil løbende holde øje med, at forsamlingsforbuddet bliver overholdt i haven.

Brug af mundbind / visir i ZOO

Krav for brug af visir eller mundbind i det offentlige rum gælder også i ZOO. Det betyder, at man skal bære mundbind i alle indendørsområder.  

Det gælder fx i butik, ved bestilling og afhentning af takeaway i spisestederne samt på toiletter.

Vi anbefaler derfor, at man har mundbind med, når man kommer i ZOO. Har man ikke selv mundbind med, kan det købes ved billetlugen, i butikken og i spisestederne.

Kravet om mundbind og visir gælder også ansatte. Enkelte steder i haven vil I derfor kunne opleve personale med mundbind eller visir i de indendørsområder, hvor gæster også har adgang. Her dog undtaget de områder, hvor der er andet afskærmning - fx i spisesteder og butik.

Før dit besøg i ZOO

Vi opfordrer til, at du køber din billet online på forhånd, så du slipper for at stå i eventuel kø ved billetsalget. Online-billetterne kan skannes direkte fra telefonen i indgangsportene ved ankomst. 

Husk dog i den forbindelse, at alle gæster fra 15 år og opefter skal fremvise en negativ covid-19-test ved ankomst til ZOO. Testen må maksimalt være 72 timer gammel.

Medbring gerne egen håndsprit. Vi har opsat ekstra håndsprit rundt omkring i hele haven, men det vil være en stor hjælp for os, hvis I tager med til eget forbrug.

Under dit besøg i ZOO

På grund af myndighedernes retningslinjer vil I desuden opleve en række ændringer i haven:

Dagsprogram med fodringer og træninger er aflyst

Legepladser er åbne (ved den store legeplads Chunga er der opsat lysregulering for at styre antal gæster)

I udvalgte anlæg er vejen blevet ensrettet.

Enkelte områder/dyreanlæg er lukket (Løvegrotten, alle indendørs huse og områder)

Spise- og udsalgssteder er åbne for salg af takeaway, der kan spises ved de mange borde udendørs. Mundbind er påkrævet, når man går ind for at bestille mad.

Vi henstiller til én person per familie ved bestilling samt betaling med kort eller MobilePay.

Derudover har vi opstillet tre generelle retningslinjer, som vi håber, I vil hjælpe os med at efterleve, når I går rundt i haven:

1. Hold afstand og hold til højre på stier eller i anlæg, der ikke er ensrettede.

2. Hold øje med de blå skilte rundt i haven

3. Husk god håndhygiejne

Rigtig god tur i ZOO!