Seneste nyt

Seneste nyt

Coronavirus: Information til gæster

Coronavirus: Information til havens gæster

Opdateret 24. februar 2021

ZOO åbner igen snart - dog ikke 1. marts

Myndighederne har nu givet grønt lys til genåbning af udendørs kulturinstitutioner, herunder udendørs anlæg i zoologiske haver. 

Vi er glade for snart at kunne åbne, men før det sker, er vi nødt til at kende de nærmere retningslinjer og nye krav om fremvisning af en negativ COVID-19 test.

Derfor kan vi endnu ikke melde en endelig åbningsdato ud, men vi siger til, så snart vi ved mere. Dog åbner vi ikke 1. marts 2021 som ellers tilladt. 

Vi har ligesom jer flere spørgsmål og beder derfor om lidt ekstra tålmodighed. Vi vender snart tilbage. 

Tak for jeres forståelse og på snarlig gensyn i ZOO!


Til Odense ZOOs årskortholdere:

Ønsker du at få dit årskort forlænget med antallet af lukkedage, skal du søge kompensation via formularen nederst på denne side

 

Opdateret 28. januar 2021

OBS: ZOO er lukket til og med 28. februar - alle lysaftener er aflyst!

Efter de nye corona-restriktioner skal alle udendørs kulturinstitutioner holde lukket fra fredag den 8. januar og foreløbigt til og med 28. februar.

På den baggrund er vi desværre nødt til at aflyse de planlagte lysaftener, der skulle have haft premiere 9. januar. Har du allerede købt billet til lysaften, vil du naturligvis få det fulde beløb refunderet automatisk. Pengene vil blive tilbagebetalt til det anvendte betalingskort, så du skal ikke foretage dig yderligere. Vi beder dog om lidt tålmodighed og regner med at kunne refundere i løbet af 14 dage. 

Har du købt alm. entrébillet til ZOO, er denne billet gyldig i 6 måneder fra købsdato og kan anvendes på et andet tidspunkt, når haven åbner. 

Er du årskortholder og ønsker kompensation for lukkeperioden, kan du læse mere her.

Har du andre spørgsmål, kan du kontakte os på [email protected] 

Opdateret 29. december 2020

Butikken er lukket fra 25. december

Den 29. december meldte regeringen ud, at de skærpede nationale tiltag forlænges til og med 17. januar 2021 - herunder lukning af detailhandlen. 

Det betyder, at ZOObutikken lukker for salg af alt andet end billetter og årskort. 

Billetsalget er fortsat åbent, og der er ligeledes stadig adgang til butikken, hvis man vil købe gavekort, årskort eller har brug for assistance til billetter eller lignende. 

Udgang fra haven vil i stedet ske igennem indgangsportene.

Indendørsområder er lukket

Alle indendørs huse og stalde er lukket for offentligheden frem til og med den 17. januar. Det gælder blandt andet Oceanium, skildpaddehus og alle dyrestalde. 

Spisestedet Chunga er fortsat åbent, men det vil kun være muligt at købe takeaway. Derudover er der i weekender og feriedage mulighed for at købe mad i Bøgetrucken og kaffe, kage og sandwich i Safari. 

Forsamlingsforbud på 10 personer

Fra den 26. oktober er forsamlingsforbuddet sat ned til 10 personer. Dette gælder også i ZOO, hvor man ikke må forsamles flere end 10 personer i én gruppe.

Vi henstiller derfor til, at man sørger for at holde god afstand til andre gæster på sin tur rundt i haven. 

Personalet vil løbende holde øje med, at forsamlingsforbuddet bliver overholdt i haven.

Brug af mundbind / visir i ZOO

Der er indført nye krav for brug af visir eller mundbind i det offentlige rum fra 29. oktober. Det betyder, at man også i ZOO skal bære mundbind i alle indendørsområder.  

Det gælder fx i butik, ved bestilling og afhentning af takeaway i spisestederne samt på toiletter.

Vi anbefaler derfor, at man har mundbind med, når man kommer i ZOO. Har man ikke selv mundbind med, kan det købes ved billetlugen, i butikken og i spisestederne.

Kravet om mundbind og visir gælder også ansatte. Enkelte steder i haven vil I derfor kunne opleve personale med mundbind eller visir i de indendørsområder, hvor gæster også har adgang. Her dog undtaget de områder, hvor der er andet afskærmning - fx i spisesteder og butik.

Før dit besøg i ZOO

Vi opfordrer til, at du køber din billet online på forhånd, så du slipper for at stå i eventuel kø ved billetsalget. Online-billetterne kan skannes direkte fra telefonen i indgangsportene ved ankomst. 

Medbring gerne egen håndsprit. Vi har opsat ekstra håndsprit rundt omkring i hele haven, men det vil være en stor hjælp for os, hvis I tager med til eget forbrug.

Under dit besøg i ZOO

På grund af myndighedernes retningslinjer vil I desuden opleve en række ændringer i haven:

Dagsprogram med fodringer og træninger er aflyst

Legepladser er åbne (ved den store legeplads Chunga er der opsat lysregulering for at styre antal gæster)

I udvalgte anlæg er vejen blevet ensrettet.

Enkelte områder/dyreanlæg er lukket (Løvegrotten, alle indendørs huse og områder)

Spise- og udsalgssteder er åbne for salg af takeaway, der kan spises ved de mange borde udendørs. Mundbind er påkrævet, når man går ind for at bestille mad.

Vi henstiller til én person per familie ved bestilling samt betaling med kort eller MobilePay.

Derudover har vi opstillet tre generelle retningslinjer, som vi håber, I vil hjælpe os med at efterleve, når I går rundt i haven:

1. Hold afstand og hold til højre på stier eller i anlæg, der ikke er ensrettede.

2. Hold øje med de blå skilte rundt i haven

3. Husk god håndhygiejne

Rigtig god tur i ZOO!