10 sjove steder i regnvejr

10 sjove steder i regnvejr

Pyt med vejret!

Har du set frem til en tur i ZOO, men lover vejrudsigten regn? Pyt! Lad ikke vejrudsigten slå dig ud. Der er masser af sjove ting at opleve i ZOO på en regnvejrsdag. Vi har samlet 10 hyggelige (indendørs) steder at besøge, så kom bare afsted!

Pyt med vejret!

1. Tigergrotten

Start turen med et besøg i tigergrotten, hvor de sibiriske tigre ofte søger ly for regnen. Den sibiriske tiger er verdens største kattedyr. Hannen kan veje op til 300 kg og måle op til fire meter fra snude til halespids. 

1. Tigergrotten

2. Lemurhuset

Fra tigergrotten er der kort vej til lemurhuset, hvor de legesyge halvaber hører til. Gå på opdagelse i den nedlagte vaniljefabrik og bliv klogere på de fascinerende dyr, der har levet isoleret på øen Madagaskar i tusindevis af år. 

2. Lemurhuset

3. Skildpadderne

Ved siden af lemurerne bor Aldabra kæmpeskildpadden, der er en af verdens største skildpadder. Skildpaddehuset er i gennemsnit 27 grader, så her kan du passende få varmen, inden du bevæger dig videre på ruten. Kig også ind i skildpadde-lab, hvor du kan gemme æg i sandkassen på samme måde som skildpadderne.

3. Skildpadderne

4. Girafstalden

Fra skildpadderne er der ikke langt til den store girafstald, hvor du kan opleve verdens højeste dyr. Se blandt andet vores seneste girafkalv Kiango, der kom til verden i juli 2018. 

4. Girafstalden

5. Chimpanserne

Fortsæt din rejse gennem Afrika med et besøg hos chimpanserne. Her kan du både søge ly fra regnen under halvtaget eller gå ind i chimpansegrotten fra den store voliere.

5. Chimpanserne

6. Chunga

Er maven begyndt at rumle? Så kig forbi restauranten Chunga ved legepladsen, hvor du kan lægge det våde tøj og få varmen. Her står menuen blandt andet på velsmagende burgere og pommes frites eller lækre madpakker til de mindste. 

6. Chunga

7. Safari Coffee To Go

Til de lækkersultne er Safari Coffee To Go et besøg værd. Caféen byder på alt lige fra kaffe, te og varm kakao til små snacks og lækre kager, så der er helt sikkert noget for enhver smag. Velbekomme! 

Safari Coffee To Go er åben i weekender. 

7. Safari Coffee To Go

8. Regnskoven

Depoterne er tanket op, benene har fået hvile, og det er tid til at trække i regntøjet igen. Næste eventyr venter på den anden side af åen, hvor du starter rejsen gennem Sydamerika. 

Kig ind i den store voliere med fritflyvende fugle og fortsæt videre ind i tropehuset, hvor søkøer og aber venter i regnskovens varme klima.

8. Regnskoven

9. Pingvinerne

Fra regnskovens varme klima er det tid til at aflægge pingvinerne et besøg. Vejen går forbi det store akvarie med kig til søkøer og andre smukke fisk, mens temperaturerne langsomt falder. Pingvinerne lever nemlig på den sydlige halvkugle omkring Antarktis, hvor der kan være meget koldt.

9. Pingvinerne

10. Makakaberne

Sidste stop på ruten er hos de sjove makakaber, der også kaldes svinehaleaber. De lever i store grupper og kan være meget aktive og legesyge, så det er tit underholdende at observere de udtryksfulde aber. Her i ZOO giver vi dem blandt andet havregryn, som de skal lede efter i savsmuldet.

10. Makakaberne