Nyhedsbrev

Modtag nyheder fra Odense ZOO
* Ikke gyldig email adresse

Dyr fra diverse kontinenter

Afrika

Afrika er et kontinent med mange forskellige slags naturområder – lige fra tørre ørkener til frodige regnskove. Odense ZOOs Afrika kaldes Kiwara, hvilket betyder ”hjem”. Kiwara består af mange afrikanske dyr bl.a. chimpanser, hvis naturlige habitat er regnskoven. Verdens største savanne ligger i Afrika. I Odense ZOO kan gæsterne opleve et savanneområde, hvor giraffer, zebraer og andre dyr deles om græsset, alt imens løverne kigger på. Afrika er også et kontinent som er stærkt repræsenteret af mange forskellige fuglearter. I ZOO kan du bl.a. se pelikaner og flamingoer i Nordeuropas største voliere.

Chimpanse
Pan troglodytes

Chimpansen lever i flokke på 15-120 individer indenfor et territorium, som forsvares imod andre flokke. Chimpanser er meget intelligente dyr, som ligner mennesket meget og har hele 98 % af arvematerialet til fælles med os.
 
Chimpansen er den eneste abe, som regelmæssigt bruger redskaber. F.eks kan de fiske termitter op med et græsstrå. Termitter er sociale insekter, som bor i termitboer. Odense Zoos chimpanser har mulighed for ”termitfiskeri” i nogle kunstige termitboer ude på øerne. Her er der puttet noget sødt i, som chimpanserne kan prøve at få op med en pind.

Sponsorer:
- Lemvigh-Müller Fonden
- Balslev Rådgivende Ingeniører
- Sparekassen Fyn
- Syddansk Universitet

Fakta

Vægt:
40 kg

Kønsmodenhed:
11-13 år

Drægtighed:
8 mdr.

Antal unger:
1 unge

Levested:
Regnskove og skovsavanne

Føde:
Frugt, frø, nødder, blomster, blade og insekter. Ind imellem æder de også mindre abearter, antiloper, vildsvin, rugende fugle og æg.

Levealder:
I naturen: 40-50 år  
I zoo: op til 60 år.