Nyhedsbrev

Modtag nyheder fra Odense ZOO
* Ikke gyldig email adresse

Dyr fra diverse kontinenter

Afrika

Afrika er et kontinent med mange forskellige slags naturområder – lige fra tørre ørkener til frodige regnskove. Odense ZOOs Afrika kaldes Kiwara, hvilket betyder ”hjem”. Kiwara består af mange afrikanske dyr bl.a. chimpanser, hvis naturlige habitat er regnskoven. Verdens største savanne ligger i Afrika. I Odense ZOO kan gæsterne opleve et savanneområde, hvor giraffer, zebraer og andre dyr deles om græsset, alt imens løverne kigger på. Afrika er også et kontinent som er stærkt repræsenteret af mange forskellige fuglearter. I ZOO kan du bl.a. se pelikaner og flamingoer i Nordeuropas største voliere.

Perlehøne
Numida meleagris

Perlehøne er en hønsefugl, som i lighed med tamhøns bruger dagen på at gå og skrabe i jorden med de skarpe klør efter føde.
Hvis de skal flygter løber de oftere end de flyver. I løbet af en dag kan de gå op til 10 km langt. De er udprægede flokdyr og forsøger at holde sammen. De skræpper op, når de forstyrres, eller hvis de kalder på hinanden.
Reden gemmes godt i krat, hvor det somme tider er flere hunner, som lægger æg i samme rede. Kyllingerne vinger vokser hurtigt, og de er i stand til at flyve i sikkerhed for natten oppe i træerne allerede, når de er 1 uge gamle.

Fakta

Vægt: 1.3 kg

Længde: 53-58 cm

Antal æg: 6-12 stk:

Rugetid:26-28 dage

Føde: Smådyr, planter og frugt

Levealder, ca.: 12 år