Nyhedsbrev

Modtag nyheder fra Odense ZOO
* Ikke gyldig email adresse

Dyr fra diverse kontinenter

Afrika

Afrika er et kontinent med mange forskellige slags naturområder – lige fra tørre ørkener til frodige regnskove. Odense ZOOs Afrika kaldes Kiwara, hvilket betyder ”hjem”. Kiwara består af mange afrikanske dyr bl.a. chimpanser, hvis naturlige habitat er regnskoven. Verdens største savanne ligger i Afrika. I Odense ZOO kan gæsterne opleve et savanneområde, hvor giraffer, zebraer og andre dyr deles om græsset, alt imens løverne kigger på. Afrika er også et kontinent som er stærkt repræsenteret af mange forskellige fuglearter. I ZOO kan du bl.a. se pelikaner og flamingoer i Nordeuropas største voliere.

Mangust (zebramangust)
Mungos mungo

Zebramanguster bor i huler, som de finder rundt omkring. De foretrækker et forladt termitbo, men kan også bo i krat og kløfter eller huller under buske. De flytter ofte, cirka hver 3. dag, så de gider ikke grave nye huler hver gang. De er ellers gode gravere, og bruger deres lange kløer til at grave biller og tusindben op, som de har lugtet sig frem til.
Zebramanguster lever i kolonier med op til 40 individer, men det mest normale er 14-20 dyr. Alle de drægtige hunner føder deres unger på næsten samme dag. Ungerne lever de første 25 dage af deres liv under jorden, hvor de bliver passet af et par voksne ”babysittere”, mens resten af flokken er ude at søge føde. Når ungerne efter 4 uger får lov at komme med de voksne ud, får hver unge en voksen beskytter, der hjælper ungen med at finde føde og imod fjender.

Sponsor:
DCM Malerfirma A/S

- AME Rengøring

Fakta

Levested: Savanne, åbne skove og græssletter
Føde: Insekter som biller, larver, græshopper og tusindben. Indimellem også frøer, firben, slanger og æg fra fugle og krybdyr.
Kønsmodenhed: 1 år
Drægtighed: 60-70 dage.
Antal kuld pr. år: 1-4 (færrest i tørre områder)
Antal unger pr. kuld: 2-6 unger