Nyhedsbrev

Modtag nyheder fra Odense ZOO
* Ikke gyldig email adresse

Dyr fra diverse kontinenter

Afrika

Afrika er et kontinent med mange forskellige slags naturområder – lige fra tørre ørkener til frodige regnskove. Odense ZOOs Afrika kaldes Kiwara, hvilket betyder ”hjem”. Kiwara består af mange afrikanske dyr bl.a. chimpanser, hvis naturlige habitat er regnskoven. Verdens største savanne ligger i Afrika. I Odense ZOO kan gæsterne opleve et savanneområde, hvor giraffer, zebraer og andre dyr deles om græsset, alt imens løverne kigger på. Afrika er også et kontinent som er stærkt repræsenteret af mange forskellige fuglearter. I ZOO kan du bl.a. se pelikaner og flamingoer i Nordeuropas største voliere.

Mangust (dværgmangust)
Helogale parvula

Dværgmanguster lever i flokke, som flytter fra område til område indenfor et territorium alt efter fødeudbud. Der findes op til 40 individer i gruppen; normalt 10-12 dyr.

Den måde hvorpå dværgmanguster lever er helt speciel i forhold til det man ser hos andre pattedyr. Flokken ledes af en gammel hun, som har førsteret til føden. Den anden højst rangerende er hendes mage. Dette par får unger.

De øvrige medlemmer af flokken kommer ikke i brunst og får derfor ikke unger. De danner et hieraki, hvor de yngste medlemmer er højt placeret. Dette gør at de ikke skal konkurrere med ældre og stærkere manguster i flokken om føden.
 

Fakta

Vægt:
Ca. 400 g.

Kønsmodenhed:
3 år

Drægtighed:
49-56 dage

Antal kuld pr. år:
3 kuld

Antal unger pr. kuld:
1-7 unger

Levested:
Savanne

Føde:
Insekter, små hvirveldyr, æg og frugt

Levealder:
Op til 8 år