Nyhedsbrev

Modtag nyheder fra Odense ZOO
* Ikke gyldig email adresse

Dyr fra diverse kontinenter

Afrika

Afrika er et kontinent med mange forskellige slags naturområder – lige fra tørre ørkener til frodige regnskove. Odense ZOOs Afrika kaldes Kiwara, hvilket betyder ”hjem”. Kiwara består af mange afrikanske dyr bl.a. chimpanser, hvis naturlige habitat er regnskoven. Verdens største savanne ligger i Afrika. I Odense ZOO kan gæsterne opleve et savanneområde, hvor giraffer, zebraer og andre dyr deles om græsset, alt imens løverne kigger på. Afrika er også et kontinent som er stærkt repræsenteret af mange forskellige fuglearter. I ZOO kan du bl.a. se pelikaner og flamingoer i Nordeuropas største voliere.

Struds
Struthio sp

Strudsen er verdens største fugl. Den kan ikke flyve men derimod løbe meget stærkt - op til 65 km/t. Hannen skraber en fordybning i jorden, hvor op til 7 hunner lægger deres æg (15-60 stk.). Både hannen og én af hunnerne udruger æggene. Hunstrudsen ligger om dagen. Hun er brun og bedst kamufleret om dagen, medens den sorte han ruger om natten, hvor han er bedst kamufleret. Efter klækningen har man observeret at flere strudse med unger samles i store grupper med op til 300 kyllinger. Det øger sikkerheden mod rovdyrangreb, at være mange frem for at leve i små grupper.

Et strudseæg er verdens største æg. Det vejer op til 1,5 kg og svarer til ca. 25  hønseæg. Trods den store størrelse er strudsens æg ikke ret stort i forhold til den voksne fugl sammenlignet med andre æg/fugle.
Det er en myte, at strudsen prøver at gemme sig ved at stikke hovedet i en busk!
 
Strudsene i Odense ZOO er farmstrudse, som ikke er den naturlige art. De er valgt ud fra et roligere temperament end f.eks. den rødhalsede struds, hvor specielt hannerne kan være ekstremt aggressive - og farlige. De meget lange og kraftige ben gør, at strudsen kan løbe stærkt.

Sponsorer:
- Budweg Caliper A/S

Fakta

Vægt:
Hanner: 100-156 kg  Hunner: 90-110 kg

Højde:
Hanner : 210-275 cm  Hunner: 175-190 cm

Levested:
Ørken og savanne i Afrika

Kønsmodenhed:
3-4 år

Rugetid:
42-46 døgn

Antal æg pr. rede:
15-60 æg

Føde:
Hovedsageligt græs, frø og blade. Desuden insekter og små hvirveldyr

Levealder:
I naturen: 30-40 år