Nyhedsbrev

Modtag nyheder fra Odense ZOO
* Ikke gyldig email adresse

Dyr fra diverse kontinenter

Afrika

Afrika er et kontinent med mange forskellige slags naturområder – lige fra tørre ørkener til frodige regnskove. Odense ZOOs Afrika kaldes Kiwara, hvilket betyder ”hjem”. Kiwara består af mange afrikanske dyr bl.a. chimpanser, hvis naturlige habitat er regnskoven. Verdens største savanne ligger i Afrika. I Odense ZOO kan gæsterne opleve et savanneområde, hvor giraffer, zebraer og andre dyr deles om græsset, alt imens løverne kigger på. Afrika er også et kontinent som er stærkt repræsenteret af mange forskellige fuglearter. I ZOO kan du bl.a. se pelikaner og flamingoer i Nordeuropas største voliere.

Skildpadde (aldabra kæmpeskildpadde)
Geocheleone gigantea

De eneste steder, hvor der lever kæmpeskildpadder, er på Galapagos-øerne og på Aldabra-atollen i det Indiske Ocean. Aldabra kæmpeskildpadden er verdens største landskildpadde. I de sidste to århundrede har opdagelsesrejsende ganske enkelt spist flere skildpaddebestande op, og mange arter er uddøde på den måde. Man tog skildpadderne med om bord og kunne holde dem i live i op til 2 måneder uden, de fik mad og drikke. Således havde sømændene frisk kød på sejlturen.

Kæmpeskildpadder har nærmest ry for at leve ubegrænset længe. De kan i hvert fald blive gamle. Faktum er, at kun de færreste skildpadder bliver over hundrede år. I naturen er chancerne små for at blive gamle, fordi vegetationen er meget tør og næringsfattig.
Skildpadder er krybdyr, som kræver varme for at kunne fordøje maden. Her i Zoo er der indlagt varme i gulv og loft i deres hytte. 

Sponsorer:

- Belvent
- Skovbakken Restaurant

Fakta

Vægt:
Hanner kan veje op til 250 kg (i sjældne tilfælde 300 kg)/ hunnerne kan veje op til 165 kg

Levested:
Aldabra – atollen i det Indiske Ocean

Længde:
1,2 meter

Antal æg:
4 – 14 æg om året

Udklækning:
Det tager mellem 100-200 dage for æggene at klække – alt afhængig af temperaturen

Føde:
Græs og urter

Levealder:
Kan blive op til 150 år. Man kender dog til et eksemplar på 250 år