Nyhedsbrev

Modtag nyheder fra Odense ZOO
* Ikke gyldig email adresse

Dyr fra diverse kontinenter

Afrika

Afrika er et kontinent med mange forskellige slags naturområder – lige fra tørre ørkener til frodige regnskove. Odense ZOOs Afrika kaldes Kiwara, hvilket betyder ”hjem”. Kiwara består af mange afrikanske dyr bl.a. chimpanser, hvis naturlige habitat er regnskoven. Verdens største savanne ligger i Afrika. I Odense ZOO kan gæsterne opleve et savanneområde, hvor giraffer, zebraer og andre dyr deles om græsset, alt imens løverne kigger på. Afrika er også et kontinent som er stærkt repræsenteret af mange forskellige fuglearter. I ZOO kan du bl.a. se pelikaner og flamingoer i Nordeuropas største voliere.

Pelikan (rosapelikan)
Pelecanus rufescens

Pelikaner hører til de største og tungeste flyvende fugle.
De lever altid i eller nær vand og spiser fisk, som fanges i den store næbpose. Når de fisker kommer der sammen med fangsten en masse vand ind i næbposen. For ikke at sluge den store mængde vand  bruges tungen. Denne kan fjerne op til 13 l vand fra næbbet.

De har forskellige jagtteknikker - f.eks. når en  gruppe pelikaner svømmer i hesteskoformation med åbent næb, så indkredses fiskene og de har ikke mange chancer for at undslippe de store næb. Det er usædvanligt at fugle samarbejder om deres fangst af føde, men det ses hos alle 7 pelikanarter.
Pelikaner er usammenlignelige med andre fugle med det store næb og næbposen.

Sponsorer:
- Henneby Nielsen
- TC Anlæg

Fakta

Vægt:
3,9-7 kg

Højde:
125-132 cm

Levested:
Subtropisk og tropisk Afrika, men også i et lille område i den sydvestlige del af Arabien

Kønsmodenhed:
3-4 år

Rugetid:
30 døgn

Antal æg pr. kuld:
Lægger mellem 1 og 3 æg

Føde:
Fisk